邢台银行招聘

您现在的位置:首页 > 银行招聘 > 阅读资料 >

2020河北邢台地区银行校园招聘:阅读理解(四)

2019-09-12 17:23:16| 来源: 邢台中公教育

【导读】中公邢台银行招聘考试网提供:2020河北邢台地区银行校园招聘:阅读理解(四),为了帮助广大考生更好的备考2020邢台地区银行招聘考试,了解河北邢台地区银行考试考情!请各位考生【ctrl+d】收藏关注,详细信息请阅读下文。

There are many ways to find a job. It can be as easy as walking into a neighborhood store to look at its announcement board. Local stores often have areas where people can put small signs telling what kind of service they need or can provide. Such services include caring for children or cleaning houses. Or, job searchers can look in the newspaper. Local newspapers have employment announcements placed by companies seeking workers.

Another popular tool for finding jobs is the Internet. For example, people in four hundred and fifty cities around the world can use the Craigslist Web site to buy objects, meet people or find a job. Craigslist says that it receives two million new job listings each month.

Another useful way to find a job is through a college or university. For example, students at the University of Texas in Austin can go to the Career Exploration Center to get help in finding a job. Of course, looking for a job requires knowing what kind of work you want to do. For example, there is a book called “What Color is Your Parachute?” by Richard Bolles. This book has been helping people choose a career since it was first published in nineteen seventy.

Some experts also help people find jobs. Susan W. Miller owns a company called California Career Services in Los Angeles. She says her company helps people find jobs by first helping them understand their strengths, goals and interests. Then she provides them with methods and resources to help them find the right job.

1. What is the passage mainly about?

A. Finding a job.

B. College students’ part-time jobs.

C. Craigslist Web site.

D. The relation between study and work.

2. By logging on the Craigslist Web site, you can ______ according to the passage.

A. sell your old things

B. do some shopping online

C. create your own announcement board

D. get useful information about 50 cities

3. “What Color is Your Parachute?” is a book which gives tips to those who want to _____.

A. work on the airplane

B. buy a parachute

C. publish a book

D. find a suitable job

. It can be learned from the passage that ______.

A. companies often put job information in local shops

B. the Internet is the most popular tool for job hunters in the USA

C. Susan W. Miller’s company is helping people choose careers

D. California Career Services mainly serves university students

5. How many ways of finding a job are mentioned in the passage?

A. Three. B. Four C. Five. D. Six.

1.【答案】A。解析:主旨题。整篇文章都在讨论如何找工作,介绍找工作的方法。由此可以得出A。

2.【答案】B。解析:细节题。由文章第二段use the Craigslist Web site to buy objects, meet people or find a job可知,可以在网站上购物、交友和找工作,因此B项正确,是对buy objects的同义替换。而C项没提到,D项也不对。文中只是说来自世界上50个不同城市的人都可以访问该网站,并不是说在该网站上有50个城市的信息。

3.【答案】D。解析:细节题。主要是针对求职者的一本书。由文章可知This book has been helping people choose a career (职业) since it was first published in nineteen seventy.

4.【答案】C。解析:细节题。She says her company helps people find jobs.

5.【答案】C。解析:推断题。通过公示栏、报纸、网络、大学、专家等五方面的途径选择工作。

2020河北邢台地区银行考试

更多相关推荐:

2020邢台地区银行招聘考试备考指导:数字推理解题方法之逐差法

2020邢台地区银行招聘考试备考指导:数字推理之组合数列

2020邢台地区银行招聘备考指导:经济学之市场失灵

2020邢台地区银行招聘考试备考指导:经济学之收入政策

更多相关考试内容点击查看>>>>>

[免责声明]本文来源于网络整理,内容仅供大家参考,不作为考试依据,具体以相关单位公告内容为准。版权归原作者所有,如涉及作品内容、版权和其它问题,请在30日内与本网联系,我们将在第一时间处理。

 注:本站稿件未经许可不得转载,转载请保留出处及源文件地址。
(责任编辑:周月芹)

免责声明:本站所提供试题均来源于网友提供或网络搜集,由本站编辑整理,仅供个人研究、交流学习使用,不涉及商业盈利目的。如涉及版权问题,请联系本站管理员予以更改或删除